Wij helpen je met jouw CVA uitdaging

Met kennis en software in de mate die jij wilt.

 

 • 600+ Organisaties geholpen
 • Volledige
  ontzorging

 • Integrale
  oplossing

 • Meer dan 15 jaar ervaring

CVA

Veiligheid, gezondheid en milieu spelen een belangrijke rol in vrijwel elke organisatie. Het is essentieel om een veilige werkomgeving te bieden voor medewerkers en het milieu te beschermen. Een manier om dit te bereiken is door middel van VCA. In dit artikel zal ik uitleggen wat VCA is en wat de voordelen zijn voor een organisatie en haar medewerkers.

Wat is VCA?

VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) Checklist Aannemers. Het is een certificeringssysteem voor bedrijven die werkzaamheden uitvoeren met een verhoogd risico, zoals bouwbedrijven, installatiebedrijven, transportbedrijven en chemische bedrijven. Het doel van VCA is om het veiligheidsbewustzijn te vergroten en bedrijven te helpen bij het opzetten van een gestructureerd VGM-beheerssysteem.

VCA-certificering is gebaseerd op een set van eisen die bedrijven moeten naleven om aan te tonen dat ze voldoen aan de VGM-standaard. Deze eisen omvatten onder andere het opstellen van een VGM-beleid, het uitvoeren van risicoanalyses, het aanwijzen van VGM-functionarissen en het regelmatig trainen en informeren van medewerkers over veiligheid en gezondheid op de werkplek.

Voordelen van VCA-certificering

 1. Vermindering van ongevallen en ziekteverzuim: Een gestructureerd VGM-beheerssysteem kan bijdragen aan het verminderen van ongevallen en ziekteverzuim binnen een organisatie. Dit resulteert in minder productieverlies en een hogere medewerkerstevredenheid.
 2. Verbeterde veiligheidscultuur: VCA-certificering stimuleert een veiligheidscultuur binnen een organisatie. Medewerkers worden getraind en geïnformeerd over veiligheidsvoorschriften en -procedures, waardoor ze zich bewuster zijn van de risico’s en veiliger werken.
 3. Concurrentievoordeel: Bedrijven die VCA-gecertificeerd zijn, hebben een concurrentievoordeel ten opzichte van niet-gecertificeerde bedrijven. Het laat zien dat de organisatie zich actief inzet voor veiligheid, gezondheid en milieu en voldoet aan de hoogste standaarden.
 4. Betere samenwerking met opdrachtgevers: VCA-certificering kan helpen bij het verkrijgen van opdrachten van opdrachtgevers die de veiligheid van hun medewerkers en het milieu hoog in het vaandel hebben staan. Het kan ook bijdragen aan het behoud van bestaande klanten.
 5. Verhoogde veiligheid: Een gestructureerd VGM-beheerssysteem kan bijdragen aan een veiligere werkomgeving voor medewerkers. Door training en bewustwording zijn medewerkers beter in staat om gevaren te herkennen en veilig te werken.

 

Processifi helpt bij het opzetten en onderhouden van de juiste processen zodat de organisatie VCA gecertificeerd kan worden en kan blijven in de toekomst. Dit doen we met inhoudelijk advies en een goede tool om de organisatie te ondersteunen.

Waarom Processifi?

 • Grip op processen
 • Overzicht in assets
 • Alle documenten in een overzicht
 • Eenvoudig risico’s in kaart brengen
 • Waarborg en verbeter het kwaliteitsniveau
 • Personeel goed voorbereid en geïnformeerd

Voor de QHSE manager

 • Krijg grip op risico's en beheersmaatregelen.
 • Vorm het handboek zodat het past bij jouw organisatie.
 • Deel je documentatie snel en eenvoudig met de mensen die het betreft.
 • Raak nooit meer wat kwijt met waterdicht versiebeheer op documentatie, bijlagen en ieder ander document.
 • Wijzig ieder formulier zodat het naadloos aansluit bij jouw operatie.Automatiseer taken met workflows en notificaties.
 • Stel automatische monitoring in op taken die niet uitgevoerd zijn.
 • Behaal je certificaat met een lach.

Voor de project manager

 • Zorg voor overzicht op de werkvloer. Process- Safety- en Kwaliteitsmanagement in één handige app.
 • Minder faalkosten, ongelukken en downtime door beter inzicht in de processen.
 • Monitor live wat er gebeurt en exporteer rapportages in een handomdraai.
 • Behaal een hogere winst door het continue kunnen verbeteren van de processen.

Voor de ICT manager

 • Zorg dat data veilig en encrypted opgeslagen wordt binnen Nederland en Duitsland.
 • Werk met een ISO 27001 gecertificeerde partner die beveiliging serieus neemt.
 • Maak slimme formulieren en workflows om taken te digitaliseren en te automatiseren.

Wat vinden onze klanten?

“Voor ons is het belangrijk om vanuit onze processen te denken en op basis daarvan vorm te geven aan een digitaal managementsysteem. Dit hebben ze bij Processifi goed begrepen.”

Joske Nijhof, Projectmanager Duurzaamheid & Digitalisering

 

"Een bedrijf waar je als klant nog persoonlijk wordt benaderd, waar wordt meegedacht en oplossingen worden uitgewerkt naar het model van ons bedrijf. Bijzonder fijne mensen"

Rémy Crusio

"Erg flexibele tool, enorm rijk aan functionaliteit. Maakt het mogelijk om een grote diversiteit aan bedrijfsprocessen van geautomatiseerde workflows te voorzien. In het begin een redelijk steile leercurve maar dit wordt grotendeels overkomen door de uitstekende support van Processifi."

Wil Werk

Veelgestelde vragen

Zit ik ergens aan vast bij een demo?
Nee, een demo is volledig gratis en is een inventarisatie van wat je nodig hebt. Daarna wordt de software voor je ingericht zodat je zelf rond kunt kijken.
Waar wordt mijn data opgeslagen?
Wij zijn ISO 27001 gecertificeerd. Ook voldoen we aan de AVG wetgeving en tal van andere veiligheidsrichtlijnen. Uw data wordt veilig opgeslagen binnen Europa. Kijk voor meer informatie op deze pagina http://processifi.nl/databeveiliging/
Wat kost het?
De kosten hangen af van wat u wilt. Er is een basis abonnement en een stuk support. Deze support kan hulp bij inrichting zijn maar kan ook het gehele traject met onderhoud zijn. Wilt u een offerte op maat voor uw organisatie neem dan contact met ons op.
Kunnen jullie mij ook helpen met certificaat ... ?
Processifi is een platform waarin allerlei frameworks gemaakt zijn. U als klant kan zo’n frameworks gebruiken om de juiste certificaten te behalen. Omdat het platform zo flexibel in te richten is kan aan bijna iedere norm voldaan worden en bent u dus ook direct voorbereid op combinaties van normen en of nieuwe normen. En omdat Processifi een netwerk van experts heeft worden deze frameworks continue verbeterd en aangevuld.
Leveren jullie alleen software?
Nee, wij leveren de nieuwste software in combinatie met inhoudelijk advies. Hoeveel inhoudelijk advies hangt af van wat u wilt. Dit kan slechts een rondleiding zijn met wat uitleg, maar dit kan ook een volledige integratie met onderhoud zijn
Geven jullie ook inhoudelijk advies?
Ja! Wij hebben inhoudelijk experts die je kunnen helpen bij jouw vraagstuk
Hebben jullie referenties?
Ja, momenteel werken er zo’n 600 organisatie’s in Nederland, Duitsland, Noorwegen en Frankrijk met ons platform. Dit zijn bedrijven in allerlei sectoren dus de kans dat er soortgelijke bedrijven mee werken is groot.
In welke branche zijn jullie actief?
Wij zijn actief in tal van branches. Processifi is een heel flexibel platform waarin template’s ontwikkeld worden die als puzzelstukjes elkaar aanvullen. Hierdoor is het heel schaalbaar en helpen wij bedrijven van klein tot groot. Dit doen we dan ook in tal van branches zoals food, bouw, ICT en zorg.
Hulp nodig bij het behouden en het behalen van certificeringen?
Processifi is dé tool om snel en eenvoudig uw certificaat te behalen.

Start eenvoudig uw gratis proefperiode. Na 30 dagen stopt de proefperiode automatisch

Overzicht normen

ISO 27001

Informatie-
beveiliging

AVG

Informatie-
beveiliging

ISO 9001

Kwaliteits-
management

BRC Food

Voedsel-
veiligheid

ISO 14001

Milieu-
management

IS0 45001

Veiligheids-
management