Wij helpen je met jouw TAPA uitdaging

Met kennis en software in de mate die jij wilt.

 

 • 600+ Organisaties geholpen
 • Volledige
  ontzorging

 • Integrale
  oplossing

 • Meer dan 15 jaar ervaring

TAPA

TAPA, wat staat voor Transported Asset Protection Association, is een wereldwijde non-profitorganisatie die zich richt op het verminderen van diefstal, fraude en verlies van goederen tijdens het transport. TAPA-certificering is een proces waarbij organisaties hun transportbeveiligingsprocessen en -procedures laten certificeren door TAPA om te voldoen aan de hoogste normen voor veiligheid en beveiliging

Wat is TAPA certificering?

TAPA-certificering is een veelgebruikte en gerespecteerde certificering voor beveiliging in de supply chain. TAPA, wat staat voor de Transported Asset Protection Association, is een non-profitorganisatie die werd opgericht in 1997. De organisatie is toegewijd aan het verminderen van ladingdiefstal en het verbeteren van de beveiliging in de supply chain voor de transport- en logistieke industrie. 

TAPA heeft verschillende certificeringsprogramma’s ontwikkeld om de veiligheid van de supply chain te verbeteren. Deze programma’s zijn ontworpen om organisaties te helpen hun beveiligingspraktijken te evalueren en te verbeteren. Er zijn verschillende niveaus van certificering, waaronder TAPA FSR (Freight Security Requirements), TAPA TSR (Trucking Security Requirements), TAPA PSR (Parking Security Requirements) en TAPA TACSSP (Transport Asset Protection Cyber ​​Security Standards Program).

TAPA certificering

Om TAPA-gecertificeerd te worden, moeten organisaties voldoen aan strikte beveiligingsvereisten. Deze vereisten omvatten onder andere het hebben van een beveiligingsbeleid en -procedures, het screenen van werknemers en het gebruik van beveiligde vrachtwagens en transportcontainers. Het is belangrijk op te merken dat het behalen van een TAPA-certificering niet alleen betekent dat een organisatie aan de vereisten voldoet, maar ook dat ze een cultuur van beveiliging hebben ontwikkeld en dat dit een integraal onderdeel van hun bedrijfsvoering is geworden.

Voordelen TAPA-certificering

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het behalen van een TAPA-certificering voor een organisatie. Ten eerste kan het helpen om de reputatie van een organisatie te verbeteren. TAPA-certificering is een bewijs van de toewijding van een organisatie aan de beveiliging van de supply chain en kan klanten geruststellen dat hun vracht veilig is tijdens het transport.

Een ander voordeel van TAPA-certificering is dat het kan leiden tot kostenbesparingen. Het implementeren van de vereisten van TAPA-certificering kan helpen om het risico op ladingdiefstal te verminderen, waardoor de organisatie minder geld hoeft uit te geven aan verloren goederen en verzekeringen. Bovendien kan het hebben van een solide beveiligingsbeleid helpen om het aantal incidenten van ladingdiefstal te verminderen, wat kan leiden tot een vermindering van de boetes en administratieve kosten die gepaard gaan met dergelijke incidenten.

Processifi helpt je bij de inrichting en toepassing van TAPA certificering binnen jouw organisatie. Dit doen we door goed te kijken naar de organisatie, daar vervolgens inhoudelijk advies te geven waar nodig en dit te ondersteunen met een goede tool.

Waarom Processifi?

 • Grip op processen
 • Overzicht in assets
 • Alle documenten in een overzicht
 • Eenvoudig risico’s in kaart brengen
 • Waarborg en verbeter het kwaliteitsniveau
 • Personeel goed voorbereid en geïnformeerd

Voor de QHSE manager

 • Krijg grip op risico's en beheersmaatregelen.
 • Vorm het handboek zodat het past bij jouw organisatie.
 • Deel je documentatie snel en eenvoudig met de mensen die het betreft.
 • Raak nooit meer wat kwijt met waterdicht versiebeheer op documentatie, bijlagen en ieder ander document.
 • Wijzig ieder formulier zodat het naadloos aansluit bij jouw operatie.Automatiseer taken met workflows en notificaties.
 • Stel automatische monitoring in op taken die niet uitgevoerd zijn.
 • Behaal je certificaat met een lach.

Voor de project manager

 • Zorg voor overzicht op de werkvloer. Process- Safety- en Kwaliteitsmanagement in één handige app.
 • Minder faalkosten, ongelukken en downtime door beter inzicht in de processen.
 • Monitor live wat er gebeurt en exporteer rapportages in een handomdraai.
 • Behaal een hogere winst door het continue kunnen verbeteren van de processen.

Voor de ICT manager

 • Zorg dat data veilig en encrypted opgeslagen wordt binnen Nederland en Duitsland.
 • Werk met een ISO 27001 gecertificeerde partner die beveiliging serieus neemt.
 • Maak slimme formulieren en workflows om taken te digitaliseren en te automatiseren.

Wat vinden onze klanten?

“Voor ons is het belangrijk om vanuit onze processen te denken en op basis daarvan vorm te geven aan een digitaal managementsysteem. Dit hebben ze bij Processifi goed begrepen.”

Joske Nijhof, Projectmanager Duurzaamheid & Digitalisering

 

"Een bedrijf waar je als klant nog persoonlijk wordt benaderd, waar wordt meegedacht en oplossingen worden uitgewerkt naar het model van ons bedrijf. Bijzonder fijne mensen"

Rémy Crusio

"Erg flexibele tool, enorm rijk aan functionaliteit. Maakt het mogelijk om een grote diversiteit aan bedrijfsprocessen van geautomatiseerde workflows te voorzien. In het begin een redelijk steile leercurve maar dit wordt grotendeels overkomen door de uitstekende support van Processifi."

Wil Werk

Veelgestelde vragen

Zit ik ergens aan vast bij een demo?
Nee, een demo is volledig gratis en is een inventarisatie van wat je nodig hebt. Daarna wordt de software voor je ingericht zodat je zelf rond kunt kijken.
Waar wordt mijn data opgeslagen?
Wij zijn ISO 27001 gecertificeerd. Ook voldoen we aan de AVG wetgeving en tal van andere veiligheidsrichtlijnen. Uw data wordt veilig opgeslagen binnen Europa. Kijk voor meer informatie op deze pagina http://processifi.nl/databeveiliging/
Wat kost het?
De kosten hangen af van wat u wilt. Er is een basis abonnement en een stuk support. Deze support kan hulp bij inrichting zijn maar kan ook het gehele traject met onderhoud zijn. Wilt u een offerte op maat voor uw organisatie neem dan contact met ons op.
Kunnen jullie mij ook helpen met certificaat ... ?
Processifi is een platform waarin allerlei frameworks gemaakt zijn. U als klant kan zo’n frameworks gebruiken om de juiste certificaten te behalen. Omdat het platform zo flexibel in te richten is kan aan bijna iedere norm voldaan worden en bent u dus ook direct voorbereid op combinaties van normen en of nieuwe normen. En omdat Processifi een netwerk van experts heeft worden deze frameworks continue verbeterd en aangevuld.
Leveren jullie alleen software?
Nee, wij leveren de nieuwste software in combinatie met inhoudelijk advies. Hoeveel inhoudelijk advies hangt af van wat u wilt. Dit kan slechts een rondleiding zijn met wat uitleg, maar dit kan ook een volledige integratie met onderhoud zijn
Geven jullie ook inhoudelijk advies?
Ja! Wij hebben inhoudelijk experts die je kunnen helpen bij jouw vraagstuk
Hebben jullie referenties?
Ja, momenteel werken er zo’n 600 organisatie’s in Nederland, Duitsland, Noorwegen en Frankrijk met ons platform. Dit zijn bedrijven in allerlei sectoren dus de kans dat er soortgelijke bedrijven mee werken is groot.
In welke branche zijn jullie actief?
Wij zijn actief in tal van branches. Processifi is een heel flexibel platform waarin template’s ontwikkeld worden die als puzzelstukjes elkaar aanvullen. Hierdoor is het heel schaalbaar en helpen wij bedrijven van klein tot groot. Dit doen we dan ook in tal van branches zoals food, bouw, ICT en zorg.
Hulp nodig bij het behouden en het behalen van certificeringen?
Processifi is dé tool om snel en eenvoudig uw certificaat te behalen.

Start eenvoudig uw gratis proefperiode. Na 30 dagen stopt de proefperiode automatisch

Overzicht normen

ISO 27001

Informatie-
beveiliging

AVG

Informatie-
beveiliging

ISO 9001

Kwaliteits-
management

BRC Food

Voedsel-
veiligheid

ISO 14001

Milieu-
management

IS0 45001

Veiligheids-
management