Wij helpen je met jouw ISPS uitdaging

Met kennis en software in de mate die jij wilt.

 • 600+ Organisaties geholpen
 • Volledige
  ontzorging

 • Integrale
  oplossing

 • Meer dan 15 jaar ervaring

ISPS

Na de aanslagen van 11 september realiseerde de Internationale Maritieme Organisatie (IMO) zich dat wat in de lucht gebeurde, zich ook op zee kan afspelen. Daarom besloot de organisatie om veiligheidsvoorschriften op te stellen. Om de gewenste maatregelen voor het beveiligen van schepen, havens, ladingen en bemanningen te optimaliseren is de International Ship & Port Facility Security-code  (ISPS) in het leven geroepen. Die stelt organisaties in staat om de veiligheidsrisico’s voor schepen die in hun havens aanmeren te evalueren, op te sporen, te beoordelen en passende voorzorgsmaatregelen te nemen.

Wat is ISPS?

De ISPS-code bestaat uit 2 delen en 3 veiligheidsniveaus. In deel A zijn de bepalingen die betrekking hebben op de tewerkstelling van beveiligingsbeambten, hun schepen en de havenfaciliteiten vastgelegd. Deel B bestaat uit richtlijnen over de wijze waarop de veiligheidsplannen moeten worden opgesteld en uitgevoerd. Voorbeelden van richtlijnen zijn: het controleren van ladingen, het opsporen van veiligheidsrisico’s en het vastleggen van de taakverdeling.

De ISPS-code geldt voor een aantal specifieke zaken: vrachtschepen die varen op internationale zeeroutes met een tonnage van 500 ton bruto of meer, passagiersschepen op internationale zeeroutes met 12 passagiers of meer, booreenheden en alle havenfaciliteiten waar bovengenoemde schepen aanmeren. De wetgeving is in Nederland opgenomen in de Havenbeveiligingswet. In België staat deze wetgeving vermeld in de Wet betreffende de maritieme beveiliging.

ISPS certificering

De ISPS-certificeringsprocedure bestaat uit 5 stappen. Dit begint met het indienen van een Port Facility Security Plan, de beoordeling van de aanvraagformulieren en het en uitvoeren een Port Facility Security Assessment. Hieruit volgt een actielijst. Vervolgens gaat de haven met de actiepunten aan de slag en voert noodzakelijke verbeterpunten uit. Hierna wordt opnieuw een beoordeling aangevraagd en uitgevoerd, waarna het certificaat wordt afgegegeven bij een positieve beoordeling. Hulp nodig bij het behouden en het behalen van certificeringen? Processifi is dé tool om je bedrijfsprocessen te optimaliseren.

De voordelen van een ISPS certificering

 • Toezicht op de activiteiten van mensen en lading
 • Een snelle opsporing van veiligheidsrisico’s
 • Het uitwisselen van wereldwijd verzamelde informatie over veiligheid
 • Een duidelijke verdeling van taken en verantwoordelijkheden
 • Een betere documentatie en efficiëntere workflow

Waarom Processifi?

 • Grip op processen
 • Overzicht in assets
 • Alle documenten in een overzicht
 • Eenvoudig risico’s in kaart brengen
 • Waarborg en verbeter het kwaliteitsniveau
 • Personeel goed voorbereid en geïnformeerd

Voor de QHSE manager

 • Krijg grip op risico's en beheersmaatregelen.
 • Vorm het handboek zodat het past bij jouw organisatie.
 • Deel je documentatie snel en eenvoudig met de mensen die het betreft.
 • Raak nooit meer wat kwijt met waterdicht versiebeheer op documentatie, bijlagen en ieder ander document.
 • Wijzig ieder formulier zodat het naadloos aansluit bij jouw operatie.Automatiseer taken met workflows en notificaties.
 • Stel automatische monitoring in op taken die niet uitgevoerd zijn.
 • Behaal je certificaat met een lach.

Voor de project manager

 • Zorg voor overzicht op de werkvloer. Process- Safety- en Kwaliteitsmanagement in één handige app.
 • Minder faalkosten, ongelukken en downtime door beter inzicht in de processen.
 • Monitor live wat er gebeurt en exporteer rapportages in een handomdraai.
 • Behaal een hogere winst door het continue kunnen verbeteren van de processen.

Voor de ICT manager

 • Zorg dat data veilig en encrypted opgeslagen wordt binnen Nederland en Duitsland.
 • Werk met een ISO 27001 gecertificeerde partner die beveiliging serieus neemt.
 • Maak slimme formulieren en workflows om taken te digitaliseren en te automatiseren.

Wat vinden onze klanten?

“Voor ons is het belangrijk om vanuit onze processen te denken en op basis daarvan vorm te geven aan een digitaal managementsysteem. Dit hebben ze bij Processifi goed begrepen.”

Joske Nijhof, Projectmanager Duurzaamheid & Digitalisering

 

"Een bedrijf waar je als klant nog persoonlijk wordt benaderd, waar wordt meegedacht en oplossingen worden uitgewerkt naar het model van ons bedrijf. Bijzonder fijne mensen"

Rémy Crusio

"Erg flexibele tool, enorm rijk aan functionaliteit. Maakt het mogelijk om een grote diversiteit aan bedrijfsprocessen van geautomatiseerde workflows te voorzien. In het begin een redelijk steile leercurve maar dit wordt grotendeels overkomen door de uitstekende support van Processifi."

Wil Werk

Veelgestelde vragen

Zit ik ergens aan vast bij een demo?

Nee, een demo is volledig gratis en is een inventarisatie van wat je nodig hebt. Daarna wordt de software voor je ingericht zodat je zelf rond kunt kijken.

Waar wordt mijn data opgeslagen?

Wij zijn ISO 27001 gecertificeerd. Ook voldoen we aan de AVG wetgeving en tal van andere veiligheidsrichtlijnen. Uw data wordt veilig opgeslagen binnen Europa. Kijk voor meer informatie op deze pagina http://processifi.nl/databeveiliging/

Wat kost het?

De kosten hangen af van wat u wilt. Er is een basis abonnement en een stuk support. Deze support kan hulp bij inrichting zijn maar kan ook het gehele traject met onderhoud zijn. Wilt u een offerte op maat voor uw organisatie neem dan contact met ons op.

Kunnen jullie mij ook helpen met certificaat ... ?

Processifi is een platform waarin allerlei frameworks gemaakt zijn. U als klant kan zo’n frameworks gebruiken om de juiste certificaten te behalen. Omdat het platform zo flexibel in te richten is kan aan bijna iedere norm voldaan worden en bent u dus ook direct voorbereid op combinaties van normen en of nieuwe normen. En omdat Processifi een netwerk van experts heeft worden deze frameworks continue verbeterd en aangevuld.

Leveren jullie alleen software?

Nee, wij leveren de nieuwste software in combinatie met inhoudelijk advies. Hoeveel inhoudelijk advies hangt af van wat u wilt. Dit kan slechts een rondleiding zijn met wat uitleg, maar dit kan ook een volledige integratie met onderhoud zijn

Geven jullie ook inhoudelijk advies?

Ja! Wij hebben inhoudelijk experts die je kunnen helpen bij jouw vraagstuk

Hebben jullie referenties?

Ja, momenteel werken er zo’n 600 organisatie’s in Nederland, Duitsland, Noorwegen en Frankrijk met ons platform. Dit zijn bedrijven in allerlei sectoren dus de kans dat er soortgelijke bedrijven mee werken is groot.

In welke branche zijn jullie actief?

Wij zijn actief in tal van branches. Processifi is een heel flexibel platform waarin template’s ontwikkeld worden die als puzzelstukjes elkaar aanvullen. Hierdoor is het heel schaalbaar en helpen wij bedrijven van klein tot groot. Dit doen we dan ook in tal van branches zoals food, bouw, ICT en zorg.

Hulp nodig bij het behouden en het behalen van certificeringen?
Processifi is dé tool om uw bedrijfsprocessen te optimaliseren.

Start eenvoudig uw gratis proefperiode. Na 30 dagen stopt de proefperiode automatisch

Overzicht normen

ISO 27001

Informatie-
beveiliging

AVG

Informatie-
beveiliging

ISO 9001

Kwaliteits-
management

BRC Food

Voedsel-
veiligheid

ISO 14001

Milieu-
management

IS0 45001

Veiligheids-
management