Wij helpen je met jouw HKZ uitdaging

Met kennis en software in de mate die jij wilt.

 

  • 600+ Organisaties geholpen
  • Volledige
    ontzorging

  • Integrale
    oplossing

  • Meer dan 15 jaar ervaring

HKZ

HKZ, wat staat voor Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector, is een kwaliteitskeurmerk voor de gezondheidszorg. De HKZ-certificering is gericht op het verbeteren van de kwaliteit van de zorg en het verhogen van de patiëntveiligheid. Het certificeringsproces omvat het beoordelen van de kwaliteitsmanagementsystemen van organisaties die actief zijn in de gezondheidszorg.

Wat is HKZ?

De HKZ-certificering is gebaseerd op een aantal normen die gericht zijn op het bevorderen van kwaliteit en veiligheid in de zorg. Deze normen hebben betrekking op alle aspecten van de zorg, inclusief de veiligheid van patiënten, het monitoren van kwaliteit en prestaties, de betrokkenheid van het personeel en het voldoen aan wet- en regelgeving.

Waarom HKZ certificeren?

Een HKZ-certificering kan voordelen bieden voor zowel de organisatie als haar patiënten en andere belanghebbenden. Voor de organisatie kan het leiden tot verbeterde efficiëntie, kostenbesparingen en een betere reputatie. Daarnaast kan het hebben van een HKZ-certificering een concurrentievoordeel opleveren, omdat het patiënten geruststelt dat ze zorg krijgen van een organisatie die voldoet aan de hoogste normen voor kwaliteit en veiligheid. Voor patiënten en andere belanghebbenden biedt een HKZ-certificering een garantie dat de organisatie hun belangen serieus neemt en streeft naar de hoogste normen voor zorgkwaliteit.

Het HKZ-certificeringsproces vereist echter wel inzet en investeringen van de organisatie om te voldoen aan de vereiste normen. Het proces omvat een grondige beoordeling van de kwaliteitsmanagementsystemen van de organisatie en het implementeren van de vereiste verbeteringen en procedures. Dit kan tijdrovend en kostbaar zijn, maar kan op de lange termijn veel voordelen opleveren voor zowel de organisatie als haar patiënten en andere belanghebbenden.

HKZ in Nederland

In Nederland is de HKZ-certificering de meest gebruikte certificering voor kwaliteit in de zorg. De certificering is van toepassing op verschillende typen zorgaanbieders, zoals ziekenhuizen, huisartsenpraktijken, tandartspraktijken, fysiotherapiepraktijken, enzovoort.

Al met al kan de HKZ-certificering een waardevolle toevoeging zijn voor organisaties die actief zijn in de gezondheidszorg en die hun patiënten en andere belanghebbenden een hoge mate van kwaliteit en veiligheid willen bieden. Het proces kan leiden tot verbeterde efficiëntie, kostenbesparingen en een concurrentievoordeel, terwijl patiënten gerustgesteld worden dat ze zorg krijgen van een organisatie die voldoet aan de hoogste normen voor kwaliteit en veiligheid. Processifi ondersteunt inmiddels meer dan 600 organisaties in Europa met kennis en software in het opzetten en onderhouden van managementsystemen.

Wat vinden onze klanten?

“Voor ons is het belangrijk om vanuit onze processen te denken en op basis daarvan vorm te geven aan een digitaal managementsysteem. Dit hebben ze bij Processifi goed begrepen.”

Joske Nijhof, Projectmanager Duurzaamheid & Digitalisering

 

"Een bedrijf waar je als klant nog persoonlijk wordt benaderd, waar wordt meegedacht en oplossingen worden uitgewerkt naar het model van ons bedrijf. Bijzonder fijne mensen"

Rémy Crusio

"Erg flexibele tool, enorm rijk aan functionaliteit. Maakt het mogelijk om een grote diversiteit aan bedrijfsprocessen van geautomatiseerde workflows te voorzien. In het begin een redelijk steile leercurve maar dit wordt grotendeels overkomen door de uitstekende support van Processifi."

Wil Werk

Veelgestelde vragen

Zit ik ergens aan vast bij een demo?
Nee, een demo is volledig gratis en is een inventarisatie van wat je nodig hebt. Daarna wordt de software voor je ingericht zodat je zelf rond kunt kijken.
Waar wordt mijn data opgeslagen?
Wij zijn ISO 27001 gecertificeerd. Ook voldoen we aan de AVG wetgeving en tal van andere veiligheidsrichtlijnen. Uw data wordt veilig opgeslagen binnen Europa. Kijk voor meer informatie op deze pagina http://processifi.nl/databeveiliging/
Wat kost het?
De kosten hangen af van wat u wilt. Er is een basis abonnement en een stuk support. Deze support kan hulp bij inrichting zijn maar kan ook het gehele traject met onderhoud zijn. Wilt u een offerte op maat voor uw organisatie neem dan contact met ons op.
Kunnen jullie mij ook helpen met certificaat ... ?
Processifi is een platform waarin allerlei frameworks gemaakt zijn. U als klant kan zo’n frameworks gebruiken om de juiste certificaten te behalen. Omdat het platform zo flexibel in te richten is kan aan bijna iedere norm voldaan worden en bent u dus ook direct voorbereid op combinaties van normen en of nieuwe normen. En omdat Processifi een netwerk van experts heeft worden deze frameworks continue verbeterd en aangevuld.
Leveren jullie alleen software?
Nee, wij leveren de nieuwste software in combinatie met inhoudelijk advies. Hoeveel inhoudelijk advies hangt af van wat u wilt. Dit kan slechts een rondleiding zijn met wat uitleg, maar dit kan ook een volledige integratie met onderhoud zijn
Geven jullie ook inhoudelijk advies?
Ja! Wij hebben inhoudelijk experts die je kunnen helpen bij jouw vraagstuk
Hebben jullie referenties?
Ja, momenteel werken er zo’n 600 organisatie’s in Nederland, Duitsland, Noorwegen en Frankrijk met ons platform. Dit zijn bedrijven in allerlei sectoren dus de kans dat er soortgelijke bedrijven mee werken is groot.
In welke branche zijn jullie actief?
Wij zijn actief in tal van branches. Processifi is een heel flexibel platform waarin template’s ontwikkeld worden die als puzzelstukjes elkaar aanvullen. Hierdoor is het heel schaalbaar en helpen wij bedrijven van klein tot groot. Dit doen we dan ook in tal van branches zoals food, bouw, ICT en zorg.
Hulp nodig bij het behouden en het behalen van certificeringen?
Processifi is dé tool om snel en eenvoudig uw certificaat te behalen.

Start eenvoudig uw gratis proefperiode. Na 30 dagen stopt de proefperiode automatisch

Overzicht normen

ISO 27001

Informatie-
beveiliging

AVG

Informatie-
beveiliging

ISO 9001

Kwaliteits-
management

BRC Food

Voedsel-
veiligheid

ISO 14001

Milieu-
management

IS0 45001

Veiligheids-
management