Wij helpen je met jouw
BRC Food uitdaging

Met kennis en software in de mate die jij wilt.

 

 • 600+ Organisaties geholpen
 • Volledige
  ontzorging

 • Integrale
  oplossing

 • Meer dan 15 jaar ervaring

BRC Food

Voor voedselverwerkingsbedrijven die aan de retailsector leveren is er een aparte certificering op basis van de BRC-norm. In deze norm zijn de hygiëne- en voedselveiligheidseisen vastgelegd. De eisen hebben betrekking op de belangrijkste elementen die binnen een organisatie aanwezig moeten zijn, om de productie van veilige producten te garanderen. In de meeste gevallen komt een voedselverwerkingsbedrijf niet onder een dergelijke certificering uit: deze wordt bijna altijd geëist door de grote retailers in Nederland en wereldwijd.

Wat is BRC?

BRC is de afkorting voor British Retail Consortium, een Britse brancheorganisatie van detailhandelaren die de norm in 1998 ontwikkelde. Deze BRC-norm bevat de hygiëne- en voedselveiligheidseisen voor in Nederland opererende (voedselverwerkende) bedrijven. Er zijn ook varianten van de norm voor fabrikanten van voedselverpakkingen, opslag en distributie en voor agenten en tussenpersonen in de voedselbranche.

Als je als ondernemer in de foodsector aan grote retailers levert, dan is de kans groot dat je relaties het BRC-certificaat verplicht stellen. Wereldwijd zijn meer dan 16.000 ondernemers gecertificeerd volgens de BRC Global Standard for Food Safety.

BRC certificering

Om een BRC certificering te kunnen krijgen, moet je een beheersysteem opzetten dat aan alle eisen van de norm voldoet en een aanvraag indienen. Je doorloopt dan een BRC-audit. En eenmaal gecertificeerd, doorloop je periodiek audits om de registratie te behouden. Je kan hiermee direct aan al je relaties aantonen dat je voldoet aan de gestelde eisen. De BRC-certificering heeft opvallend veel overeenkomsten met een andere norm in de voedingsindustrie: de HACCP. Er is binnen BRC ook sprake van een risicoanalyse volgens de HACCP-standaard. Bovendien moeten kritische punten, ten aanzien van de voedselveiligheid, aantoonbaar geborgd zijn. Het verschil tussen de 2 certificaten is dat BRC meer eisen stelt op andere punten, waaronder de hygiëne en de bouwtechnische aspecten.  Wil je als HACCP-gecertificeerde organisatie ook beschikken over een BRC-certificaat? Dan is het van belang om oog te hebben voor deze aspecten. Dit wordt namelijk in de audit meegenomen. Een BRC-audit kan desgewenst gecombineerd worden met een periodieke certificering of hercertificering voor HACCP en andere normen.

Voordelen van BRC certificering: 

 • Het beste bewijs van voedselveiligheid
 • Vermindering van voedselveiligheids- en aansprakelijkheidsrisico’s
 • Een BRC certificering wordt door elke retailer geaccepteerd
 • Met een een certificering bescherm je jouw product, klanten en merk
 • De certificering kan gemakkelijk worden gecombineerd met een andere certificering, zoals HACCP of ISO 9001

Waarom Processifi?

 • Grip op processen
 • Overzicht in assets
 • Alle documenten in een overzicht
 • Eenvoudig risico’s in kaart brengen
 • Waarborg en verbeter het kwaliteitsniveau
 • Personeel goed voorbereid en geïnformeerd

Voor de QHSE manager

 • Krijg grip op risico's en beheersmaatregelen.
 • Vorm het handboek zodat het past bij jouw organisatie.
 • Deel je documentatie snel en eenvoudig met de mensen die het betreft.
 • Raak nooit meer wat kwijt met waterdicht versiebeheer op documentatie, bijlagen en ieder ander document.
 • Wijzig ieder formulier zodat het naadloos aansluit bij jouw operatie.Automatiseer taken met workflows en notificaties.
 • Stel automatische monitoring in op taken die niet uitgevoerd zijn.
 • Behaal je certificaat met een lach.

Voor de project manager

 • Zorg voor overzicht op de werkvloer. Process- Safety- en Kwaliteitsmanagement in één handige app.
 • Minder faalkosten, ongelukken en downtime door beter inzicht in de processen.
 • Monitor live wat er gebeurt en exporteer rapportages in een handomdraai.
 • Behaal een hogere winst door het continue kunnen verbeteren van de processen.

Voor de ICT manager

 • Zorg dat data veilig en encrypted opgeslagen wordt binnen Nederland en Duitsland.
 • Werk met een ISO 27001 gecertificeerde partner die beveiliging serieus neemt.
 • Maak slimme formulieren en workflows om taken te digitaliseren en te automatiseren.

Wat vinden onze klanten?

“Voor ons is het belangrijk om vanuit onze processen te denken en op basis daarvan vorm te geven aan een digitaal managementsysteem. Dit hebben ze bij Processifi goed begrepen.”

Joske Nijhof, Projectmanager Duurzaamheid & Digitalisering

 

"Een bedrijf waar je als klant nog persoonlijk wordt benaderd, waar wordt meegedacht en oplossingen worden uitgewerkt naar het model van ons bedrijf. Bijzonder fijne mensen"

Rémy Crusio

"Erg flexibele tool, enorm rijk aan functionaliteit. Maakt het mogelijk om een grote diversiteit aan bedrijfsprocessen van geautomatiseerde workflows te voorzien. In het begin een redelijk steile leercurve maar dit wordt grotendeels overkomen door de uitstekende support van Processifi."

Wil Werk

Veelgestelde vragen

Zit ik ergens aan vast bij een demo?

Nee, een demo is volledig gratis en is een inventarisatie van wat je nodig hebt. Daarna wordt de software voor je ingericht zodat je zelf rond kunt kijken.

Waar wordt mijn data opgeslagen?

Wij zijn ISO 27001 gecertificeerd. Ook voldoen we aan de AVG wetgeving en tal van andere veiligheidsrichtlijnen. Uw data wordt veilig opgeslagen binnen Europa. Kijk voor meer informatie op deze pagina http://processifi.nl/databeveiliging/

Wat kost het?

De kosten hangen af van wat u wilt. Er is een basis abonnement en een stuk support. Deze support kan hulp bij inrichting zijn maar kan ook het gehele traject met onderhoud zijn. Wilt u een offerte op maat voor uw organisatie neem dan contact met ons op.

Kunnen jullie mij ook helpen met certificaat ... ?

Processifi is een platform waarin allerlei frameworks gemaakt zijn. U als klant kan zo’n frameworks gebruiken om de juiste certificaten te behalen. Omdat het platform zo flexibel in te richten is kan aan bijna iedere norm voldaan worden en bent u dus ook direct voorbereid op combinaties van normen en of nieuwe normen. En omdat Processifi een netwerk van experts heeft worden deze frameworks continue verbeterd en aangevuld.

Leveren jullie alleen software?

Nee, wij leveren de nieuwste software in combinatie met inhoudelijk advies. Hoeveel inhoudelijk advies hangt af van wat u wilt. Dit kan slechts een rondleiding zijn met wat uitleg, maar dit kan ook een volledige integratie met onderhoud zijn

Geven jullie ook inhoudelijk advies?

Ja! Wij hebben inhoudelijk experts die je kunnen helpen bij jouw vraagstuk

Hebben jullie referenties?

Ja, momenteel werken er zo’n 600 organisatie’s in Nederland, Duitsland, Noorwegen en Frankrijk met ons platform. Dit zijn bedrijven in allerlei sectoren dus de kans dat er soortgelijke bedrijven mee werken is groot.

In welke branche zijn jullie actief?

Wij zijn actief in tal van branches. Processifi is een heel flexibel platform waarin template’s ontwikkeld worden die als puzzelstukjes elkaar aanvullen. Hierdoor is het heel schaalbaar en helpen wij bedrijven van klein tot groot. Dit doen we dan ook in tal van branches zoals food, bouw, ICT en zorg.

Hulp nodig bij het behouden en het behalen van certificeringen?
Processifi is dé tool om snel en eenvoudig uw certificaat te behalen.

Start eenvoudig uw gratis proefperiode. Na 30 dagen stopt de proefperiode automatisch

Overzicht normen

ISO 27001

Informatie-
beveiliging

AVG

Informatie-
beveiliging

ISO 9001

Kwaliteits-
management

BRC Food

Voedsel-
veiligheid

ISO 14001

Milieu-
management

IS0 45001

Veiligheids-
management